Richard Ginori

Harcourt - Luxetentations.fr

Pâques oblige, les idées gourmandes fusent. Guy Martin et David Doualan, le chef pâtissier de la Cristal Room Baccarat, proposent un dessert d’exception directement inspiré du verre Harcourt créé en 1841 par la cristallerie dont la réputation a dépassé depuis longtemps les frontières de la Lorraine. Véritable icône de l’élégance avec sa silhouette parfaite, ce verre a six facettes a été réalisé avec un délicieux chocolat blanc qui contient un savoureux mélange autour de la fraise des bois en plusieurs textures (crème, moelleux et pistaches caramélisées). Cette superbe harmonie est complétée par une guimauve vanille et une glace noix de coco/vanille, le tout surmonté de tuiles aériennes. Une création étonnante pour célébrer le printemps en toute gourmandise. 24€, à déguster dès aujourd’hui.

Cristal Room Baccarat – 11, place des Etats Unis 75116 Paris. Tél : 01 40 22 11 10 et www.cristalroom.fr

English

To celebrate Easter, The Cristal Room Baccarat unveils its Harcourt dessert

Easter is around the corner and exciting gourmet innovations are popping out. Guy Martin and David Doualan, Cristal Room Baccarat’s talented pastry chef, have designed an exceptional dessert directly inspired by the signature Harcourt glass, created in 1841 by the crystal maker whose reputation has extended well beyond the frontiers of the Lorraine region for many centuries. A true icon of elegance with its perfect silhouette, the six-facet glass has been molded into delicious white chocolate. Inside, a savoury mix combines wild strawberries in several textures (cream, soft and caramelised pistachio nuts). This superb harmony is finished to perfection with vanilla marshmallow, coconut/vanilla ice cream and topped off with delicate almond biscuits. A stunning creation to celebrate the gourmet rites of Spring. 24€, to be tasted, without moderation, starting today!

Cristal Room Baccarat – 11, place des Etats Unis 75116 Paris. Tel: 01 40 22 11 10 and www.cristalroom.fr

Mary Deschamps

La rédaction