Francesca, la chaîne de « fast nouilles » chic

Publié le 7 février 2014 | Pas de commentaire

Francesca - Luxetentations.fr

Chez Francesca, les pâtes ne se prennent pas pour des nouilles, elle font leur cinéma et jouent les stars. Cette enseigne de restauration qui n’a de rapide que le nom met à l’honneur le plat emblématique de la Botte, celui sans lequel les italiens cesseraient d’être italiens : les « pasta », avec celles de la marque De Cecco, reconnues comme étant les meilleures. Spaghetti, penne, conchiglie, fusilli, à chacune sa sauce. Légères et savoureuses, elles cuisent al dente juste sous nos yeux, délicatement nappées de leurs parfums subtils pour nous balader à travers toute la péninsule transalpine. Retrouvez la douceur de la Méditerranée dans celle au pesto vert au basilic en provenance de Ligure, la fraîcheur des montagnes toscanes dans la sauce aux champignons de bois, le charme des îles avec la sauce aux courgettes de Sicile, sans oublier celle au fromage Pecorino, typique de la Sardaigne. Lors de votre prochaine « pausa pranzo » (pause repas) saine et équilibrée, à déguster sur place ou à emporter, Francesca sera votre meilleur choix. Et pour terminer sur une note sucrée, goûtez au tiramisu, préparé comme à la maison, ou au dessert à la crème de mascarpone et chocolat. Ils sont dignes des grandes tables et s’accompagnent d’un vrai ristretto.
32, passage de l’Arche, 92800 Puteaux la Défense. Lundi au vendredi de 8h à 15h. www.francesca.com

Marie Zotto : 06 78 00 55 21. www.facebook.com/marie.zottoitalia

English

At Francesca’s, the spotlight is on pasta. Hence, this restaurant has nothing to do with fastness but it’s all about cuisine, real cuisine. The highlight is on La Botte, an emblematic pasta dish that all Italians are fond of, prepared with the famous best pasta brand: De Cecco. Spaghetti, penne, conchiglie, fusilli, dressed with different kind of sauces. Subtle and delicious, it’s cooked al dente just in front of you, delicately wrapped in its exquisite aroma enabling you to travel across Italy. Rediscover the Mediterranean flavor tasting the Ligure basil green pesto pasta, Tuscany Mountains coolness trying the wood mushroom sauce out, the Island’s attractions with the Sicilian zucchini sauce, and finally the Sardinia famous Pecorino cheese sauce. You can savor it while having a healthy and balanced “pausa pranzo”: a pranzo lunch break, in or takeaway, Francesca’s will be your best selection. To end up with a sweet note, just try the homemade Tiramisu, or the mascarpone cream and chocolate dessert, they are haute cuisine worthy and go well with a good ristretto. 32, passage de l’Arche, 92800 Puteaux la Défense. Monday to Friday, 8am to 3pm. www.francesca.com

English

Chez Francesca, pasta does not think itself as noodles, it’s really in the spotlight and behaves like a star. This flagship puts the accent on the emblematic dish of the Boot, the one without which Italians would stop being Italians: they make their« pasta» with the De Cecco brand, recognized as being the best. Spaghetti, penne, conchiglie, fusilli, each one has its sauce. Light and savory, they are cooked al dente under our very eyes, with delicate savors that make us travel all over the transalpine peninsula. From green basil pesto originating in Liguria to the freshness of Tuscan mountains with a mushroom sauce, including the charm of the islands with a Sicilian zucchini sauce, without forgetting the one featuring Pecorino cheese, typical of Sardinia. So during your next « pausa pranzo , healthy and balanced meal, to be tastes right there or to go, Francesca is your best choice. And to finish on a sweet note, try the home-made tiramisu or a dessert with cream of mascarpone and chocolate. Each one is worthy of leading tables and ideally should be accompanied by a real ristretto.
32, passage de l’Arche, 92800 Puteaux la Défense. Monday to Friday from 8am to 3pm. www.francesca.com

Translation : Sarah Maouia target= »_blank »>www.facebook.com/sarah.maouia.9?ref=tn_tnmn

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